Agrobioheat

Promovarea soluțiilor de încălzire pe biomasă agricolă în zonele rurale europene

By - Boglarka Vajda

Comunicat de presă: A doua ediție a evenimentului de matchmaking

Primul eveniment online de matchmaking „Bringing Value to Agrobiomass” a adus valoare conexiunilor internaționale și a stabilit cooperări. Prin urmare, AgroBioHeat a decis să dea curs evenimentului din februarie și, pentru a promova și împărtăși mai multe cunoștințe despre agrobiomasa, a fost organizat un webinar. Evenimentul nu s-a axat doar pe încălzire, ci pe toate utilizările benefice ale agrobiomasei și pe fluxurile secundare din producția de alimente într-o bioeconomie circulară.

Extinderea evenimentului s-a bucurat de un mare succes, deoarece peste 90 de persoane au participat la seminarul web din 27 octombrie. O săptămână mai târziu, 199 de companii, furnizori de tehnologie, oameni de știință, clustere și organizații de biomasă din 40 de țări diferite s-au întâlnit online pentru 145 de întâlniri individuale. Evenimentul de trei zile a fost organizat de proiectul AgroBioHeat, finanțat de UE, împreună cu Enterprise Europe Network și alte proiecte naționale și europene.

În perioada 3-4 noiembrie, platforma de matchmaking online a fost din nou plină de activități, participanții întâlnindu-se online pentru a-și expune tehnologia, exprima nevoile tehnologice sau materiale, sau pentru a atrage atenția asupra resurselor de biomasă în exces pentru a găsi parteneri de cooperare care să îi ajute să le utilizeze. Scopul a fost acela de a facilita cooperarea în ceea ce privește utilizarea durabilă a biomasei provenite din agricultură și a fluxurilor secundare din producția alimentară. Un cadru adecvat pentru a întâlni potențiali parteneri de cooperare.

Feedback-ul arată că au fost mai puține întâlniri decât la prima ediție, dar 45% au declarat că a crescut numărul de întâlniri care au dus la o cooperare și că a crescut considerabil numărul de întâlniri care s-au dovedit a fi foarte interesante. 84% au declarat că evenimentul a fost pe măsura așteptărilor lor. 85 % au declarat că seminarul web a fost excelent sau bun. Per total, un feedback foarte satisfăcător și, având în vedere că 90 % au declarat că ar participa la o a treia ediție în 2022, partenerii de proiect au decis că o a treia ediție va avea loc în primăvara anului 2022.

Încă o dată, evenimentul de matchmaking „Bringing Value to Agrobiomass” s-a dovedit a acoperi cererile și așteptările mai multor actori din sectorul bioenergiei și din sectorul mai larg al bioeconomiei: de la cercetători și consultanți, la producători și comercianți de biomasă, până la utilizatori finali pentru producția de bioenergie și diverse produse pe bază de biocombustibil. Formatul online ne permite să depășim limitele evenimentelor fizice și să facilităm conexiunile din toate colțurile Europei – de fapt, din întreaga lume. Webinarul a fost, de asemenea, o completare foarte bună a programului general, deoarece ne permite să împărtășim cazuri de inspirație și de succes ale unor companii care fac într-adevăr ceea ce este scopul evenimentului – aduc valoare agrobiomasei.

– Manolis Karampinis, Cercetător Asociat Centre for Research and Technology Hellas & Coordonator proiect AgroBioHeat.

Proiectul AgroBioHeat a organizat un webinar virtual gratuit și un eveniment de matchmaking. Bringing Value to Agrobiomass – 2nd edition – în zilele de 27 octombrie și 3 – 4 noiembrie 2021. Pentru a descărca prezentările din cadrul webinarului, vă rugăm să faceți clic aici.

Ca urmare a succesului ultimului eveniment, partenerii proiectului AgroBioHeat au început să planifice o a treia ediție a evenimentului „Bringing Value to Agrobiomass” pentru prima jumătate a anului 2022.

Scroll Up